Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Zdraví a zdravotní péče v Dominikánské republice

Běžnými zdravotními problémy, kterými trpí velká část turistů po příjezdu, jsou střevní potíže. Ty způsobují vysoké teploty, kterým se lidský organismus nedokáže tak rychle přizpůsobit, a místní voda – ta je sice pitná, ovšem její složení je jiné než té naší, což samo o sobě stačí ke způsobení obtíží. Riziko průjmů značně snížíte pitím balené vody.

Druhým nejčastějším problémem je úpal, přehřátí organismu z dlouhého pobytu na slunci. Úpal byste rozhodně neměli podceňovat, dostatečně se chladit, mazat se opalovacími krémy a v době oběda se raději schovat někam do stínu, protože jeho silnější forma by vám mohla znepříjemnit významnou část dovolené.

 
Vůbec největším zdravotním rizikem v Karibiku však je vir HIV. Tím je nakaženo vysoké procento obyvatelstva a jeho přenos hrozí především mužům – prostituce tu totiž velmi silně bují (někteří lidé sem přijíždějí přímo jako sexuální turisté), a tak jim zcela určitě bude nabízen sex za peníze. Pokud se k tomuto téměř adrenalinovému sportu rozhodnou, určitě by neměli zapomenout na ochranu, ale i na to, že kromě HIV jim tu hrozí např. také syfilis a řada jiných nemocí.


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist