Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Sport a zábava v Dominikánské republice

Přestože většina turistů přijíždí do Karibiku kvůli odpočinku, tropický ráj skýtá mnoho příležitostí také pro aktivní vyžití. Kromě surfingu, windsurfingu, kiteboardingu, potápění a rybaření na moři se můžete také na místních řekách projet v kánoi nebo na raftu, prozkoumat horskou krajinu na kole, projet se po pláži na koni apod.

Pokud už předem víte, čemu byste se chtěli na dovolené věnovat, měli byste podle toho již předem vybírat lokalitu, do které se vydáváte – například severní pobřeží Dominikánské republiky se mnohem více hodí pro windsurfing, jiná místa jsou vhodná pro potápění.

Vaše výlety v Dominikánské republice nemusí být jen poklidnou návštěvou měst a jejich památek, muzeí a galerií – můžete si také užít adrenalinu třeba při lezení na nejvyšší horu Karibiku Pico Duarte.

Potápění a šnorchlování

Windsurfing

Windsurfingu se můžete věnovat prakticky po celém pobřeží Dominikánské republiky, pokud si ale chcete užít špičkové podmínky, kterých si dopřávají profesionálové, pak budete muset zavítat do oblasti Cabarete. Ta se těší velké popularitě již od konce 80. let a patří mezi 10 nejznámějších windsurfingových lokalit na světě a poskytuje skvělé podmínky pro začátečníky (především ráno, když je vítr slabší) i profesionály (v odpoledních hodinách).

Mnoho hotelů v celé zemi nabízí kurzy windsurfingu přizpůsobené zkušenosti zájemců a navštívit se je tedy vyplatí jak těm, kteří na prkně ještě nikdy nestáli, tak i pokročilým.

Vodní lyžování

Pobřeží Dominikánské republiky je skutečně rozsáhlé a zdaleka ne celé je využíváno, a proto se dají najít skvělé odlehlé oblasti bez koupajících se lidí a námořní dopravy, které jsou ideální pro vodní skútry i pro vodní lyžování.

Surfing

Severní pobřeží, konkrétně vody u pláží Playa Encuentro, Playa Preciosa a Playa Boba, je jedno z nejlepších míst na světě pro surfing. Ten tu lze provozovat celoročně, ovšem vzhledem k velikosti vln jsou tu nejlepší podmínky od prosince do dubna.

Paragliding

V Dominikánské republice se nachází několik pro paragliding prvotřídních oblastí, a proto se tu tento sport těší také značné oblibě. Nejčastěji se vzlétá z míst jako Matua, Bani, Barahona, Bonao či Isabel de Torres, přičemž v poslední jmenované oblastí ale už vítr bývá někdy příliš silný.

Kiteboarding

Kiteboarding (surfing s drakem, který vás díky větru táhne) je relativně novým sportem, ale celosvětově se těší obrovskému zájmu a právě Dominikánská republika pro něj má ideální podmínky – jedna pláž nedaleko Cabarete, která se k němu zvláště hodí, kvůli němu dokonce byla přejmenována (Kite Beach). Během hlavní turistické sezóny (od listopadu do května) tu vanou ideální větry ideální pro vyžití v tomto sportu.

Plážové sporty

Pětihvězdičkové dominikánské pláže, jejichž písek vás bude příjemně hřát mezi prsty na nohou, a rozhodně nehrozí, že byste se zranili o kameny, jsou ideální pro provozování nejrůznějších plážových sportů včetně volejbalu či nohejbalu. Jste-li ubytováni v hotelu, většinou stačí se na recepci poptat na vypůjčení míče a kdyže bude volná síť a za chvíli se můžete jít příjemně na slunci zapotit, než se půjdete zase svlažit do mořských vln.


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist