Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Dominikánská kuchyně aneb něco pro gurmány

Dominikánská národní kuchyně podléhala stejně jako celá země v průběhu historie mnoha různým vlivům, základ ale stále vychází z jídel, které připravovali původní obyvatelé ostrova. Je tedy ve své podstatě jednoduchá a jen si postupně přibrala některé španělské, africké i francouzské zvyklosti, díky kterým skýtá mnoho velmi zajímavých chutí.

Jako základní potraviny zde slouží fazole, smažené banány a dnes také rýže. Masa se tu sní méně než u nás, ale vepřové a drůbeží tu také jedí velmi rádi, hovězí maso je méně obvyklé. Specialitami pak jsou pokrmy z mořských plodů a různých vodních živočichů.

Jako nealkoholické nápoje k jídlu se tu většinou podávají různé ovocné šťávy, které často mají charakter ledové tříště, nebo kokosové mléko. Univerzálně nejpopulárnějším místním nápojem je ale rum, jehož tradici sem přivezli námořníci, kteří ho měli velmi v oblibě. Dnes se stal dominikánským národním nápojem a je konzumován samostatně i v řadě míchaných nápojů jako Mojito, Cuba libre nebo Piňa Colada.

Pokud budete chtít ochutnat některou z místních specialit, budete muset navštívit restauraci mimo váš hotel – v těch je totiž povětšinou připravována mezinárodní kuchyně vhodná pro všechny návštěvníky. Za vyzkoušení rozhodně stojí například Pescado de Coco, což je ryba připravovaná s kokosem, či Bizcocho, rýžový koláč konzistencí podobný pudinku. Chutná je též Cocoyuka, kokosový koláč s kousky ovoce, a Chivo, jehněčí maso s cibulí. Již jen pro silné žaludky jsou ale Longazias (jde o silně kořeněné pálivé klobásy) a Mondogo – dýňová polévka s vnitřnostmi.

Zamlouvá-li se vám představa jíst podobně jako běžně jedí místní, objednejte si Chicharrones de Pollo, kořeněné osmažené kousky kuřete a k tomu si dejte fazole nebo třeba Casabe, chleba z maniokové mouky.


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist