Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Výlety v Dominikánské republice

Nemalé množství turistů z České republiky často v zahraničí vynechává výlety za přírodními krásami, když si řeknou, že jich doma mají víc než dost a všechno tedy již prakticky viděli. V Karibiku by se tohoto přístupu ale měli zcela určitě zřeknout. Příroda na ostrově Hispaniola je rozhodně velmi krásná a oproti naší též dosti odlišná.

Navíc tu nejde pouze o faunu a floru, kterou je možné najít na zemi – skvělou podívanou skýtá též podvodní svět, např. v okolí Los Frailes.

Altos de Chavón

Altos de Chávon, Dominikánská republikaDíky podnikatelskému plánu jedné americké firmy byla v 70. letech 20. století na skále nad řekou Chavón postavena přesná kopie andaluské vesničky ze 16. století. Mělo jít o velice ziskový projekt, plán však nevyšel, i přesto ale vesnička dále funguje. V této velmi přesné iluzi dob dávno minulých dnes žijí sochaři, malíři a další umělci a v místních galeriích i v jejich dílnách si můžete prohlédnout a případně i zakoupit některá z jejich děl. A aby historie nebylo málo, místní muzeum se zabývá především životem původních obyvatel ostrova Tainů.

Jarabacoa

Město Jarabacoa samo o sobě není nijak zvláštní, díky umístění na horním toku řeky Yaque del Norte jde však o skvělý výchozí bod pro vyjížďky na koních a výlety do přírody. V jeho okolí můžete vidět uchvacující piniové lesy i vodu bouřící v řadě vodopádů a do historie vás mohou přenést visuté mosty – přes některé z nich je možné klidně přecházet. Vysoce o zdejších scenériích smýšleli též tvůrci filmu Jurský park, jehož část tu byla natáčena.

Laguna Gri-Gri

Gri-Gri Laguna, Dominikánská republikaV blízkosti Río San Juan se nachází laguna Gri-Gri typická svou křišťálovou vodou – při koupání se budete cítit jako ve snu. Na vodních kanálech v okolí se po osvěžení pak budete moci projet na loďkách a příroda vás pak ještě jednou osloví díky mangrovovým bažinám a krápníkovým jeskyním.

 

Los Frailes

K Los Frailes se vyráží za podmořským světem plným života a překrásných korálům – jde o ostrovy silně se specializující právě na návštěvy podmořského světa. Většinou se sem organizují jednodenní výlety, v jejichž ceně je také oběd a alkoholické i nealkoholické nápoje, navíc tu pak můžete absolvovat i kurz potápění.

Puerto Plata

Budete-li svou dovolenou trávit někde jinde než v Puerto Plata, určitě si sem udělejte alespoň krátký výlet – atrakcí, které vás zaujmou je tu rozhodně velké množství. Mezi ty méně tradiční patří potápění s delfíny, safari výlet v monster trucku, plavba na katamaránech, sjíždění Yaque del North River na raftech či plavání se žraloky.

LAST MINUTE zájezdy PUERTO PLATA

Punta Cana

Podobně jako v Puerto Plata je i v Punta Cana možné vyrazit na katamaránu nebo si vyjet na Safari, o dost víc je tu ale věnována pozornost potápění a rybaření – řada vyjížděk na lodích je navíc organizována nejen k potápění s profesionálním vybavením ale i k pouhému šnorchlování. A když budete mít vody dost, můžete si na motorizovaném vozítku vyrazit do písečných dun.

LAST MINUTE zájezdy PUNTA CANA

Výlet helikoptérou

Let helikoptérouJste-li připraveni si dovolenou v Dominikánské republice skutečně užít a nebojíte se za to utratit nějaký ten peníz navíc, pak byste na svůj program určitě měli přidat výlet helikoptérou. Ve všech informačních centrech v hlavních turistických destinacích vás rádi informují o soukromích provozovatelích letecké dopravy, kteří turistům takové služby poskytují – a pak už máte vyhlídkový let nad exotickým rájem, na který zřejmě nezapomenete do konce života, nadosah ruky.

Pozorování velryb

VelrybyMezi lednem a březnem velryby připlouvají k ostrovu Cayo Levantado, nazývaném také „Bacardi“, a v tuto chvíli se Vám naskýtá úžasná příležitost pozorovat tyto velikány přímo v jejich přirozeném prostředí i s jejich mláďaty. Během výletu Vás čeká i lehký karibský oběd.

 

 

 

Rybaření

Na moři kotví několik rybářských člunů, které vás vyvezou na rybolov na otevřené moře. Vybavení je možné si za poplatek půjčit. Rybářský lístek není nutný. Doprovázet vás budou zkušení místní rybáři. Můžete si objednat přes delegáta, hotel či přímo u majitele lodi.


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist