Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Pláže a koupání v Dominikánské republice

Dominikánská republika patří z hlediska pláží ke světovým velmocem – ty její patří mezi vůbec nejvyhlášenější. Její pobřeží je lemováno pásy s jemným pískem omývaným azurovými vodami a celkově se pláže táhnou v délce více než 600 kilometrů. Z toho vyplývá, že vhodné místo k relaxaci najdete prakticky ve všech pobřežních regionech.

Pokud se nebudete chtít jen nechat ochlazovat lehkým vánkem od moře a naopak budete chtít být aktivní, můžete si užít řadu volnočasových aktivit (včetně např. plážového volejbalu nebo jízdě na koni) či vodních sportů (windsurfing, šnorchlování, kiteboarding a podobně).

Písek na plážích se liší podle typu podloží, takže se dá jednoznačně říct, že ty na západním pobřeží jsou mírně šedavé, písečné pásy na východě lemované kokosovými palmami jsou bílé a severní pláže jsou už z dálky vidět pro svou typickou zlatavou barvu. Při koupi zájezdu s nějakou cestovní kanceláří se dobře informujte, do kterého regionu se podíváte, někde totiž navíc můžete kromě turisticky nejznámějších a nejoblíbenějších pláží najít také malé příjemné plážičky s velmi málo dalšími turisty, kde vás nebudou obtěžovat městský ruch a stánky s občerstvením a suvenýry.

Punta Cana

Dominikánská republikaZřejmě nejznámější dominikánskou pláží je pravděpodobně Punta Cana. Turisté sem často přijíždí už jen kvůli jejímu věhlasu. Scenérie, která se z ní naskýtá, je dechberoucí – výhled na oceán je doplněn řadou ostrovů v okolí a můžete si tu vyzkoušet snad všechny vodní sporty. I navzdory množství lidí, kteří zde každý den lenoší, zajišťuje velikost pláží turistům pocit volnosti a nepůsobí přeplněně. V okolí je v provozu také řada barů, restaurací a podniků, kde se můžete v noci po horkém dni na pláži bavit.

LAST MINUTE zájezdy PUNTA CANA

Playa Bavaro

Bavaro, Dominikánská republikaSeverně na oblast Punta Cana navazuje resort Bavaro, který se pyšní obrazy dlouze se rozprostírající perfektní bílé pláže. Ačkoli Playa Bavaro je považována za samostatnou pláž, v podstatě jde o jednu dlouhou pláž dosahující přes 30 mil. Stejně jako Punta Cana, je pláž Bavaro lemována bezpočtem all-inclusive resortů.

LAST MINUTE zájezdy PLAYA BAVARO

Barahona

Region Barahona bývá díky svým plážím často označován též jako „Perla jihu“. Pobřeží tu ještě nebylo civilizací narušeno tolik jako jinde, a tak si tu návštěvníci mohou užívat původních krás ostrova – moře je tu pětihvězdičkové a s příliš mnoho turisty si tu nemusíte dělat hlavu.

LAST MINUTE zájezdy DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

Santo Domingo

Santo Domingo, Dominikánská republikaPláže v okolí Santo Domingo jsou velmi frekventované především z důvodu, že jde o hlavní město, ale jinak jsou samy o sobě velmi kvalitní. Kvůli velmi pozvolnému vstupu do moře a klidným vodám je většina z nich oblíbena rodinami s dětmi. Okolí Santa Dominga je známo také tím, že se tu velmi příjemně opaluje.

LAST MINUTE zájezdy SANTO DOMINGO

Samaná

Samana, Dominikánská republikaMnoho známých pláží se rozkládá též na poloostrově Samaná. V blízkosti pobřeží je tu relativně malé osídlení – jde jen o několik vesnic, které turistům zajišťují vše potřebné – takže dovolené jsou ideální k relaxaci. O klidu svědčí také to, že místní zátoky jsou velmi oblíbené ke kotvení plachet. Od prosince do března je navíc v místních vodách možnost spatřit skupiny velryb, které sem připlouvají, aby se pářily.

LAST MINUTE zájezdy SAMANÁ

Puerto Plata

Puerto Plata, Dominikánská republikaPůvodně malé koloniální městečko Puerto Plata v současnosti patří mezi dominikánské top destinace – kromě všech výše zmíněných možností s vodními a plážovými sporty je tu totiž také možnost šnorchlovat k rozsáhlým korálovým útesům. Kvůli oblíbenosti jde o mírně frekventovanější oblast ale i zde lze nalézt klidná místa jako je třeba Guarapito.

LAST MINUTE zájezdy PUERTO PLATA

Boca Chica

Boca Chica, Dominikánská republikaJe nejoblíbenější pláž mezi rezidenty ze Santo Dominga. Je rušná a přeplněná podnikavými Dominikánci prodávajícími úplně vše od jídla až po nejrůznější výlety.
Navzdory tomu, pobřežní vody jsou mělké a proto jsou vhodné pro dovádění s dětmi.

LAST MINUTE zájezdy BOCA CHICA

 

Playa Juan Dolio

Na své si zde přijdou milovníci šnorchlování. V roce 2007 zde byla rozšířena písečná pláž, která nyní nabízí ideální podmínky pro koupání. Písečné pláže jsou zde před příbojem chráněny korálovým útesem, voda mezi břehem a útesem je místy velmi mělká. Kvůli korálům doporučujeme si vzít sebou boty do vody.

LAST MINUTE zájezdy BOCA CHICA

Isla Catalina

Isla Catalina, Dominikánská republikaJe ostrov pouze o velikosti 6 čtverečných mil a ležící kousek od pobřeží Bayahibe. Isla Catalina je charakteristická především nejlepšímí korálovými útesy v oblasti, mangrovníkovými mokřinami a písečnými dunami. Během dne se to zde hemží zástupy turistů, kteří si užívají potápění a odpočinku.

LAST MINUTE zájezdy DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

Isla Saona

Ostrov, jehož součástí je Národní park Del Este, je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací jihovýchodního pobřeží. Vskutku, tento malý ostrov byl nedávno zařazen mezi 8 nejkrásnějších pláží Karibiku. Bílé písečné pláže, vysoko se tyčící palmy, azurové moře a příležitostné písečné bary při odlivu dělají z tohoto ostrova jednu z nejromantičtějších destinací na světě.

LAST MINUTE zájezdy DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

Playa Dominicus

Je první pláží v Karibiku, která vlastní Modrou vlajku – ta je udělována ve spolupráci s OSN jako prestižní ekologické ocenění a hodnotí především čistotu pláže, její okolí i způsob recyklace odpadů.
Playa Dominicus je oblíbená především u potápěčů díky přítomnosti rozsáhlého útesu. Nachází se poblíž Bayahibe a je lemována několika all-inclusive resorty.

LAST MINUTE zájezdy DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

Playa Minitas

Playa Minitas je soukromou pláží impozantního a luxusního resortu Casa de Campo v La Romana. Rozmanitost vodních sportů je k dispozici výlučně tomuto úseku pláže, stejně tak jako proslulá pina colada Minitas Beach podávaná v obrovském ananasu.

LAST MINUTE zájezdy DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

Severní pobřeží

Severní pobřeží Dominikánské republiky je díky vanoucím stálým větrům skvělé pro windsurfing – z tohoto hlediska nejznámější lokalitou je zřejmě Cabarete, kde se každý rok v červnu také konají populární windsurferské závody.


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist