Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Destinace v Dominikánské republice

Dominikánská republika je jedním z nejvýznamnějších turistických center v oblasti Karibiku a ač má za sebou složitou historii, je turisty z celého světa velmi oblíbena. Může jim totiž poskytnout na výběr hned několik typů destinací podle toho, jak chtějí svou dovolenou strávit, jaké mají zájmy a také kolik chtějí utratit.

Mezi nejlevnější patří Cabarete, ale je zde nutné se smířit s tím, že se tu dalších cizinců pohybuje celoročně vcelku dost. Mnohem větší klid si můžete užít na poloostrově Samaná, vysoký standard služeb a luxus si pak můžete užít v Playa Dorada.

Cabarete

Město Cabarete je hlavní turistickou destinací na severu Dominikánské republiky. Oproti ostatním je méně orientováno na luxusní služby, ovšem díky tomu je také o něco levnější (nižší ceny tu mají hotely, restaurace i prodejci suvenýrů). Cabarete si velmi oblíbili windsurfaři, jimž tu vítr větší část roku skutečně přeje, a „noční ptáci“ – místní bary a diskotéky jsou mezi mladými vyhlášené.

LAST MINUTE zájezdy CABARETE

Juan Dolio

Turistické středisko Juan Dolio patří k těm novějším a spíše než na přírodní krásy láká na luxus a vysoké standardy. V místních hotelích i restauracích si rozhodně poněkud připlatíte, ale za to se vám tu dostane těch nejlepších služeb. Hlavní nevýhodou jsou ostré korály v moři, kvůli kterým jsou do vody nutné boty.

LAST MINUTE zájezdy JUAN DOLIO

Playa Dorada

Na luxus nedají dopustit také v Playa Dorada, uměle vytvořené destinaci pro všechny bohaté. Ačkoliv odtud ostrov příliš neprozkoumáte a z pravé Dominikánské republiky uvidíte minimum, dovolenou si rozhodně užijete naplno – personál je tu proto, aby vám splnil, cokoliv vám na očích uvidí. Požitek z dovolené může mírně znepříjemňovat fakt, že hned za vysokou zdí vydělující tuto oblast se nacházejí chudinské čtvrti.

LAST MINUTE zájezdy PLAYA DORADA

Samaná

Poloostrov Samaná je známou turistickou destinací ale kvůli odlehlosti a větší rozloze sem návštěvníků přijíždí relativně méně, a proto se hodí zvláště pro ty, kteří nemají rádi davy a velké zalidnění. Atmosféra je tu velmi klidná a cestovní ruch se tu rozvíjí o trošku pomaleji než v jiných částech republiky, klidná dovolená je tedy zaručena. Pokud chcete po nocích hýřit, budete se muset porozhlédnout jinde, ale bílé pláže mírně stíněné kokosovými palmami, pod kterými na začátku roku můžete sledovat táhnoucí hejna velryb vám poskytnou prostor pro odpočinek, na který jen tak nezapomenete.

LAST MINUTE zájezdy SAMANÁ

Punta Cana

Nejpopulárnější turistickou destinací Dominikánské republiky je město Punta Cana. Tento titul drží především díky celosvětově známé pláži Bávaro dlouhé 35 kilometrů a ztělesňující skutečný karibský ráj s palmovými háji, průzračnou vodou a na Slunci se třpytícím pískem. Vstup do moře je tu pozvolný a návštěvníci tu nejsou ohroženi žádnými kameny ani ostrými korály. Hotely, restaurace a bary všech kategorií s příjemným personálem se nacházejí jen malý kousek od moře.

LAST MINUTE zájezdy PUNTA CANA

Sosúa

Město Sosúa bylo založeno teprve ve 40. letech minulého století židovskými uprchlíky z Evropy, dnes však jde o bující hektické letovisko. Ceny jsou tu celkem nízké, to je však také způsobeno do určité míry tím, že kvůli množství turistů si Sosúa ze své původní atmosféry zachovalo jen velmi málo a ničím zvláštním teď nevyniká – maximálně množstvím německých turistů.

LAST MINUTE zájezdy SOSÚA


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist