Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Počasí v Dominikánské republice

Jelikož ostrov Hispaniola leží v teplém subtropickém pásmu, je tu průměrná teplota vzduchu přes den celoročně 29°C (a stejnou má také voda v moři) a v noci klesá pouze na 20°C. Roční období se tu neliší teplotou ale pouze množstvím dešťových srážek – od listopadu do dubna je tu vcelku sucho, v květnu začíná období velkého množství dešťových srážek. Z toho také vyplývá, že hlavní turistická sezóna tu panuje, zatímco se v Evropě třeseme zimou.

Pokud byste se rozhodli přijet mimo sezónu (a ušetřit tak, protože ceny jsou mnohem nižší), je to možné, nemusíte se bát, že byste si dostatečně neužili moře a všech místních krás, ale je nutné počítat s tím, že jednou za dva až tři dny přijde velmi silný déšť, který trvá několik desítek minut, během kterých se rozvodní řeky a v některých případech hrozí v hornatých oblastech i sesuvy půdy.

Poněkud větším problémem mohou být hurikány. Ty se v této oblasti objevují od srpna do listopadu – pokud náhodou některý z nich zasáhne Dominikánskou republiku přímo, tak turisté jsou sice v hotelových komplexech v bezpečí, ale mají po dovolené – hurikány trvají dlouho a následná rekonstrukce všech různých budov a zařízení trvá týdny i měsíce. Pro zaručenou klidnou dovolenou je tedy lepší si vybrat období kolem přelomu roku než během našeho léta.

Aktuální počasí v Dominikánské republice

Kliknutím na obrázek získáte v češtině:

  • podrobnou předpověď počasí na 5 dní
  • mapy počasí zohledňující teplotu, oblačnost a srážky
  • a mnoho dalších užitečných informací o počasí v dané zemi

               


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist