Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turistické lokality v Dominikánské republice

V Dominikánské republice je toho k vidění i k zažití obrovské množství a během jedné dovolené se snad ani všechno nedá stihnout, a proto vám tu uvádíme alespoň několik tipů, na co byste se během návštěvy této ostrovní země měli zaměřit.

Santo Domingo

Santo Domingo, Dominikánská republikaSanto Domingo de Guzmán založené v roce 1496 je hlavní a se svými 2,2 miliony obyvatel také největší město Dominikánské republiky. Vzhledem k roku založení mnozí z vás zřejmě také tuší, že jde o vůbec nejstarší město založené Evropany na západní polokouli.

Díky tomu se pyšní nejen nejstarší univerzitou v Severní i Jižní Americe ale i řadou památek jako je např. katedrála Santa María La Menor, historickou rezidencí Alcázar de Colón či přístavem Puerta de la Misericordia.

Zajímavé je též množství muzeí a parků i sportovní komplex Centro Olímpico Juan Pablo Duarte postaven kvůli Panamerickým hrám konaným v roce 2003.

LAST MINUTE zájezdy SANTO DOMINGO

Cayo Levantado

Cayo Levantado - Bacardi, Dominikánská republikaCayo Levantado neleží na pevnině – jde o malý kouzelný ostrůvek se skalnatými i písečnými plážemi velice oblíbený turisty. Ze Santa Barbary de Samaná sem pravidelně vyráží lodě, které jsou ale velmi často přeplněné. Návštěva Cayo Levatando (někde přezdívaného jako Bacardi Island, protože zde byla natáčena reklama na rum Bacardi) však za trochu nepohodlí určitě stojí.

LAST MINUTE zájezdy CAYO LEVANTADO

Los Haitises

Los Haitises, Dominikánská republikaNárodní park Los Haitises patří díky místní fauně a flóře mezi nejvzácnější klenoty Dominikánské republiky. Lze tu najít snad všechny druhy rostlin i zvířat, které se v Dominikánské republice vyskytují – setkání s papoušky, plameňáky, leguány, varany a dalšími zvířaty patří k nezapomenutelným. Jako třešničku na dortu tu lze nalézt vápencovou jeskyni s nástěnnými malbami datovanými do dob před osídlením ostrova Evropany, do dob, kdy tu žili původní obyvatelé Tainové.

LAST MINUTE zájezdy DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

Puerto Plata

Přístav Puerto Plata založený již v roce 1496 by se dal označit za obchodní centrum celé země, tento samotný fakt však návštěvníky nenaláká. Pro ty je velmi lákavá hora Pico Isabel, která se od něj zvedá a je možno ji navštívit pomocí lanovky, náměstní Parque Central s viktoriánskými stavbami, historická pevnost San Felipe a samozřejmě místní pláže.

LAST MINUTE zájezdy PUERTO PLATA

Santiago de los Caballeros

Santiaga de los Caballeros je druhé největší město Dominikánské republice. Svými plážemi, mořem a okolní přírodou je dost podobné jiným populárním destinacím, nejvíce ale táhne díky pro Karibik typickým dřevěným domům – ty tu můžete spatřit stále obývané. Navíc zde fungují dvě muzea – jedno zaměřené na lokální folklór, druhé na tabák a doutníky.

LAST MINUTE zájezdy DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist