Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Dovolená v Dominikánské republice

Dominikánská republika zaujímá přibližně dvě třetiny ostrova Hispaniola v souostroví Velké Antily a je tak po Kubě druhým největším (a též druhým nejlidnatějším) státem karibské oblasti. Na jejím území je možno nalézt deštné lesy i mangrovy, vysoká pohoří s relativně nízkými teplotami i prosluněné pláže, kde se rozhodně zapotíte – abyste se mohli následně osvěžit v azurových vodách kolem ostrova.

Rozmanitost dosvědčují i extrémy v nadmořské výšce ostrova – nejnižším bodem je solné jezero Enriquillo, jehož hladina se nachází 44 metrů pod hladinou moře a nejvyšší horou je v mlhách zahalená Pico Duarte se svými 3175 metry nad mořem.

Pestrá je Dominikánská republika nejen z hlediska geografického ale také historického – za svou existenci si toto území vyzkoušelo španělskou i francouzskou nadvládu, haitskou i americkou okupaci a trvalo velmi dlouho, než došlo ke konečnému osamostatnění. Právě díky tomu je tu ale k vidění množství unikátních historických památek. Zajímají-li vás cizí kultury, za prozkoumání rozhodně stojí také místní náboženský systém – ačkoliv se naprostá většina populace hlásí ke křesťanství a spiritismem se tu zabývá pouze 2,2 % lidí, je víra místních oproti evropské tradici díky černošskému obyvatelstvu původem z Afriky značně odlišná.

Lidé i samotná země společně s ideálními podmínkami pro dovolenou u moře a vodní sporty vytváří tak okouzlující mix, že se tu na dovolené rozhodně nudit nebudete.

LAST MINUTE zájezdy DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

V Dominikánské republice je toho k vidění i k zažití obrovské množství a během jedné dovolené se snad ani všechno nedá stihnout, a proto vám tu uvádíme alespoň několik tipů, na co byste se během návštěvy této ostrovní země měli zaměřit.

Karibský ráj

Pokud si při slově Karibik představujete prosluněné ostrovy s azurovým mořem, palmami, bující přírodou a luxusními hotely a přitom si říkáte, že to je pouze vysněná představa, velmi se mýlíte. Karibik zcela jistě takový je a Dominikánská republika je skutečně jako ta místa, která znáte z letáků cestovních kanceláří. Už samotný Kryštof Kolumbus, když se zde v roce 1492 vylodil, shledával ostrov Hispaniola neobyčejně krásným.

Nádherné pláže mnoha barev

Téměř po celé délce pobřeží Dominikánské republiky se táhnou nádherné pláže ideální pro slunění prokládané koupáním se v moři, které je omývá. Jejich barva se v různých částech země liší (písek se dle barvy podloží mění od bílého přes šedý až ke zlatavému), jejich velkou výhodou ale oproti jiným je, že téměř žádná z nich není kamenitá. Pokud si k odpočinku navíc vyberete některou menší a odlehlejší plážičku, kde se nevyskytuje příliš mnoho lidí, nebudete již pochybovat, že jste se ocitli v ráji.

Přírodní unikáty

Nemalé množství turistů z České republiky často v zahraničí vynechává výlety za přírodními krásami, když si řeknou, že jich doma mají víc než dost a všechno tedy již prakticky viděli. V Karibiku by se tohoto přístupu ale měli zcela určitě zřeknout. Příroda na ostrově Hispaniola je rozhodně velmi krásná a oproti naší též dosti odlišná. Navíc tu nejde pouze o faunu a floru, kterou je možné najít na zemi – skvělou podívanou skýtá též podvodní svět, např. v okolí Los Frailes.

Bohaté vyžití a moderní sporty

Dovolená v Dominikánské republice se dá rozdělit na dva typy – relaxační a aktivní. Každého asi spíš zaujme jedna z těchto dvou variant podle toho, jaký jinak vede život, určitě se ale ani u jedné z variant nemusí bát, že by prohloupil. Pro odpočinek a uvolnění tu kromě krásného moře můžete využít různá wellness zařízení, které se dají skvěle doplnit návštěvou historických památek (především ve velkých přístavních městech) a romantickými večeřemi v restauracích všech světových kuchyní. Pro vyčištění hlavy a osvěžení těla sportem se tu nabízí windsurfing, vodní lyžování, potápění, paragliding, kiteboarding i řada klasických sportů.

Romantická atmosféra a dýchající historie

Ačkoliv je Dominikánská republika velmi vhodná pro jednotlivce i rodiny s dětmi, zvláště si ji určitě užijí páry – kombinace přírodních krás, exotiky, služeb na vysoké úrovni a vysokých teplot vytváří romantickou a sexuálně nabitou atmosféru. Zatímco přes den tedy můžete objevovat monumentální stavby, které zde postavili první evropští osadníci, večer si můžete v úžasném prostředí užívat společnosti svého partnera. Mnoho dvojic si Dominikánskou republiku vybírá pro líbánky či dokonce svatby.

Luxus i tradice

Ačkoliv většina turistů nejezdí na dovolené, které by chtěli strávit „přežíváním v přírodě“ a chtějí, aby o ně bylo postaráno, určitou zkušenost s místní přírodou a tradičním způsobem života ocení mnoho z nich – a přesně to je možné na Hispaniole dostat. Hotely jsou zde na velmi vysoké úrovni, ale některé z nich poskytují (buď přímo ony nebo dohodou) možnost ubytování v dřevěných příbytcích v přírodě a podobně i wellness centra stylizují své prostory a ubytování do domorodého stylu.

Naše tipy pro dovolenou v Dominikánské republice

  • PERLA KARIBIKU
  • Překrásné písčité pláže
  • Teplé azurové moře
  • Stabilní tropické podnebí
  • Nádherná příroda
  • Obrovský výběr sportovních aktivit
  • Romantická dovolená
  • Ideální destinace pro svatební cestu
  • Luxusní hotelové komplexy
  • Dovolená All Inclusive
  • Ráj golfistů


 

Turistický průvodce Dominikánskou republikou !

Aktuální nabídka zájezdů do Dominikánské republiky



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist